Sider

onsdag, juni 15

Gammelt middel mot sår og mageproblemer


Mamma har bestandig hatt Aloe Vera i vindus karmen, og hver gang vi som barn eller voksen slo oss, fikk insekt stikk o.l. så knakk vi et bla/ en gren av planten og presset ut plantesaften og smurte på.. jeg har aldrig hørt at plante saften kunne brukes innvortes men ifølge det Mie Kilhof sier i et intervju til www.handicapportalen.dk så er det fullt mulig.. Jeg er overrasket og imponert over denne planten det kan hende det er derfor jeg har 5 stykker av den i leiligheten vår.. Den er fantastisk.. 


Det sies at Aleksander den Store alltid hadde Aloe Vera med seg på sine felttokter.En gang da hanm ble såret av en pil, nektet såret å gro. En budbringer hentet en Aloe Vera til ham, og da grodde såret fint. Etter dette sørget han for at de bestandig hadde med seg denne planten i krigsbagasjen. Aloe Vera har vært kjennt som nytteplante i mange årtusener og i mange verdensdeler. I Sør - Amerika kaller de den "den himmelske lege", i Russland "Udødelighetens Plante", i Japan sier de at så lenge de har Aloe Vera så trenger de ikke lege. I Malaysia kalles den "svigermors skarpe tunge" dette passer best til plantens utseende



Arabisk navn:
Navnet Aloe mener man  stammer fra arabisk ”aloeh” som betyr ”skinnende bittert stoff”. Aloe Vera juice kan da også smake bittert.
Man kan bruke Aloe Vera både innvortes og utvortes. Innvortes betyr oftest som juice man drikker, og det skulle ha en god effekt på fordøyelsen og på irriterte slimhinner, f.eks. mage og tarmkatar. Man kan også bruke det utvortes som krem mot solbrenthet, mindre brannsår, insektstikk, sår og rifter og visse former for eksem. Man bør uansett være oppmerksom på, at visse former for eksem kan bli verre av Aloe Vera, bl.a. barneeksem (Atopisk Dermatitis) også gravide skal være forsiktige med det. Det er i det hele tatt ikke alle mennesker, som tåler Aloe Vera. Men for de, som kan bruke den, kan både krem og juice ofte bli et hverdags-mirakelmiddel.


Magen i balanse :
Mange som begynner og drikke Aloe Vera Gel opplever, at det hjelper på magen.  Der er også mange eldre på pleiehjem, som enten ligger i sengen og får sondemat eller bare ikke får rørt så mye på seg, som får flytende Aloe Vera for og balansere magen. Men selvom man ikke er bevegelseshemmet, kan man jo godt ha treg eller oppblåst mage. Den første måneden du drikker Aloe Vera blir magen og tarmen renset, den neste måneden skjer det en stabilisering og etter tredje måned begynner gennoppbygningen. Dette forteller Mie Kilhof, og nevner eksempler på alt fra hodepine til underlivsbetendelse, der Aloe Vera har blitt brukt som bote middel med stor suksess..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar