Sider

tirsdag, juni 14

En gjennganger i mange hjem..

En Annen plante som er i Stua hjemme hos oss er Zamioculcas til nu har æ to av dennan, mamma og sviger mor har flere av denne planten. En vakker Grønnplante Mine to er litt forskjellige fra hverandre siden di står på to forskjellige plasser i stua, den ene i vinduet den andre i konstant skyggen men den har det varmt og godt da den står oppå et av akvariene våre som produserer en god del varme.. Plantene er Vakkre men det irritere meg at de fleste jeg har sedd av denne typen er pistrete og lite fyldige.. Jeg vil ha friske og fyldige planter som kan pryde mitt hus..   Grønn Glede har også en fin beskrivelse av denne Potteplanten, en beskrivelse som kan hjelpe mange for å få sin eksemplarer penere å se på og mer fyldige.. 

Den er populært kallt garderobepalme..  :)
Zamioculcas
Opprinnelsesland: Zanzibar, Tanzania
Stell: Kan stå lyst, men tåler mye skygge. Tørkes godt opp mellom hver vanning. Gjødsles annenhver uke om sommeren, ikke noe om vinteren.
Zamioculcas zamiifolia er den eneste arten i slekten Zamioculcas. Det er en tropisk staude. Det botaniske navnet kommer fra plantens overfladiske likhet med kongepalmeslekten Zamia.
Den blir 45-60 cm høy og vokser fra et underjordisk sukkulent rhizom. Den er vanligvis eviggrønn, men blir løvfellende under tørke. Den overlever tørken på grunn av det store potetaktige rhizomet som lagrer vann til regnet kommer tilbake, eller til den blir vannet. Bladene er 40-60 cm høye, med 6-8 par småblader som hver er 7-15 cm lange.
Blomstene blir 5-7 cm lange, og er delvis skjult mellom bladene. Blomstringen skjer mellom midtsommer og tidlig høst Zamioculcas er en meget holdbar plante som trives både i direkte sollys og i halvskygge. Plantens grønne tykke blader gjør at den holder lenge på vannet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar